Aktualitások

Ha Önnek is fontos a gyermekek pénzügyi nevelése, akkor jó helyen jár...

Sok szülőtől kaptuk azt a kérdést, hogy mit kellene tennie ahhoz, hogy gyermeke jobban bánjon a pénzzel, mint saját maga? Ezért is fogadtuk el nagy örömmel az RTLKlub meghívását, hogy választ adjunk többek között arra a kérdésre is, hogyan és mikor kezdjünk beszélgetni a pénzről a gyerekkel.

Szintén ebből a célból fogtunk össze a Garfield magazinnal, hogy minél több kíváncsi gyermek ismerkedjen meg a pénzkezelés alapjaival. Mert nem elég pusztán halat adni a gyermekünknek, meg is kell tanítani őket halászni!

Keresse az újságárusoknál a Garfield magazint, melyben gyermeke kéthavonta játékos pénzügyi feladványokkal is találkozhat, ami az első lépés lehet a sikeres anyagi jövő felé vezető úton!

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy október 31.-én a Takarékossági Világnap alkalmából immár második alkalommal rendeztük meg a
Takarékossági Családi napot!

Tekintse meg a Takarékossági Családi nap összefoglalóját:.

ZSÁKOLD BE A ZSEBPÉNZT családi napot második alkalommal rendeztük meg, ahol nemcsak a szülők, hanem gyermekeik is megtanulhatták a pénzkezelés alapvető szabályait. Mialatt a SZÜLŐK elengedhetetlen takarékossági tippekkel és zsebpénz trükkökkel ismerkedtek meg, addig a GYEREKEK figyelmét a malacperselytől kezdve a játékos pénzügyek felé fordítottuk.

Mert nem lehet elég korán kezdeni...!

Nagy fába vágtuk a fejszénket, mert a gyermekeknek szervezett játszóház mellett azt vállaltuk, hogy gyakorlatias játékokkal és vetélkedőkkel ismertetjük meg a legkisebbeket is a pénzügyek alapjaival. Emellett hasznos előadásokat tartottunk a szülőknek, melyekben hallhattak takarékossági tippeket, zsebpénz-beosztási tanácsokat, illetve információkat, hogy hogyan készüljenek fel anyagilag a felsőoktatás és az életkezdés várható költségeire.

Ha lemaradt volna...

Nézze meg az I. Takarékossági Családi Nap összefoglalóját:

Egy kis ízelítő a programokból:

A különböző pénzügyi társasjátékok, a gazdálkodj okosan és a cash flow játék mellett a gyermekek felejthetetlen perceket szereztek az ugrálóvárban, s sokukra még szüleik sem ismertek rá, mikor felálltak az arcfestő asztalától! Sokan vattacukorral a kezükben játszottak, többen pedig a társasjátékokban mélyedtek el. A gyermekek örömére ott volt személyesen Garfield és Dörmögő Dömötör is! A jutalom sem maradhatott el, a legjobbak csokipénzzel gazdagodhattak.

Bár a gyerekeké volt a főszerep, a szülők sem maradtak programok nélkül. Az előadások során olyan elengedhetetlen témákról hallhattak hasznos tanácsokat, mint például a zsebpénz beosztása, a családi pénzügyi tervezés alapjai, különböző ötletes takarékossági tippek és a felkészülés a felsőoktatás költségeire. Nem mindegy, hogy milyen mintát tanul meg a gyerek a családban, hiszen a várható felsőoktatási költségekre való anyagi felkészülés egyre inkább a szülők felelőssége és feladata.

Meglepetésvendéget is hívtunk a gyerekek nagy-nagy örömére. Sztárvendégünk Bíró Eszter előadóművész, énekes, filmszínész, musical színész volt, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Bíró Eszter nemcsak a rendezvény megnyitását vállalta, hanem néhány dalos ízelítőt is adott a kifejezetten gyerekeknek szóló Állati Zenés ABC című műsorából!

Ha szeretne többet megtudni a gyermekek pénzügyi neveléséről és a takarékosságról, vegyen részt egy díjmentes kozultáción!

Vissza a foldalra.